بسیاری از طلاقها در پی خیانتهای زناشویی و عمدتاً خیانت مرد به زن شکل میگیرند! با اینکه برخی از جامعهشناسان در ایران به این مسئله پرداختهاند، اما به نظر میرسد که پنهانکاری و عدم بیان میزان بالای خیانتهای زناشویی در ایران همچنان به معضل جدی خانواده تبدیل شده است و بحران را بیش از پیش جدی میکند.
به گفته رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران، آمارهای جهانی میزان خیانت زناشویی ثبت شده است، اما در مورد کشورهای اسلامی و به ویژه ایران به دلیل ملاحظات فرهنگی ثبت و ارائه آمار دقیق در خصوص خیانت در زندگی مشترک همچنان تابو محسوب شده است. با این حال در سالهای گذشته رشد بیسابقه طلاق در جامعه ایران از یک سو و از سوی دیگر ملاحظات فرهنگی و مذهبی همچنان مسئله خیانت به یکدیگر را بسته نگه داشته است!
در خصوص آسیبشناسی مسئله خیانت در جامعه ایران باید گفت آن طور که در بیشتر روزنامهها و مجلهها به آن پرداخته شده، الگوی خیانت از زنان به مردان تغییر کرده و در واقع میزان خیانتهای زنان در زندگی زناشویی بالا رفته است!
به گفته مصطفی اقلیما، آمار خیانتهای زناشویی در ایران بالاست، به دلایل اجتماعی، مردان ایرانی پیش از ازدواج، بسیار بیشتر از زنان با جنس مخالف در ارتباط و دوستی هستند.
همین ارتباطات میتوانند در شرایطی منجر به خیانت به همسر شوند. بنابراین به اعتقاد من خانمها بسیار کمتر به همسرانشان خیانت خواهند کرد. بسیاری از آقایان، چیزی در حدود ۸۰ درصد در اوایل ازدواج به همسرانشان خیانت میکنند همچنین پس از اینکه مردان سنشان بالاتر رفت، در سنین ۴۰ سالگی، باز هم آمار خیانت آنها به همسرانشان بالاست. چیزی در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد. از سوی دیگر این آمار دستکم با یک مورد خیانت در زندگی مردان به دست میآید، بلکه بیشتر است! به گفته وی،آمار بالای خیانت را میتوان از پروندههای موجود در دادگاههای خانواده رصد کرد.
بسیاری از طلاقها در پی خیانتهای زناشویی و عمدتا خیانت مرد به زن شکل میگیرند! با اینکه برخی از جامعهشناسان در ایران به این مسئله پرداختهاند، اما به نظر میرسد که پنهانکاری و عدم بیان میزان بالای خیانتهای زناشویی در ایران همچنان به معضل جدی خانواده تبدیل شده است و بحران را بیش از پیش جدی میکند. در بسیاری از تحلیلهای به عمل آمده، عموما تمرکز و محوریت بر دلیل جدایی زنان از مردان و بالا رفتن این خیانتها هم چنان پوشیده در هالهای از ابهام است!